Vijnana Bhairava Tantra- tantrisk meditation i vardagen

112 mikromeditationer för intimitet med verkligheten

Letar du efter effektiva och inspirerande meditationstekniker, som också grundas i en filosofisk världsbild som passar den samtida människan? Då är det här kursen för dig!

Vijnana Bhairava Tantra, som kan översättas till ”Guds mystiska visdom” eller ”det gudomliga medvetandet” är en av de mest berömda tantriska texterna och meditationsmanualerna. Den innehåller inte mindre än 112 olika meditationstekniker (eller ”typer av yoga”) som ges rakt ur Shivas mun, för allas vår befrielse! Och teknikerna är förvånansvärt simpla, om än inte enkla att bemästra. Ofta kallas de ”mikromeditationer” eftersom de kan utföras var som helst, när som helst. Med andra ord- mitt i din vardag.

I början av texten frågar gudinnan Parvati/ Shakti (som är en bild för vår egen energi och kreativa kapacitet) sin make Shiva (som representerar medvetandets grund) hur en når honom och lär känna hans sanna natur. Han svarar att vägen till honom är genom henne. Eftersom Shakti är all energi säger han med andra ord:

Vilket sinnestillstånd och vilken livssituation du än befinner dig i – därifrån når du mig.

Kursen hölls live via zoom under våren 2022. Inspelningarna laddades sedan upp här, i audio och videoformat, så att deltagarna, eller du som tar kursen vid ett senare tillfälle, har tillgång till dem närhelst ni vill och behöver. Varje undervisningstillfälle består av en kombination av filosofisk föreläsning och meditationspraktik.


Your Instructor


Tova Olsson
Tova Olsson

Tova har undervisat yoga, meditation och filosofi i Göteborg med omnejd i mer än 15 år. Hon håller en master i religionsvetenskap från Göteborgs Universitet, är vetenskapligt publicerad och specialiserad inom yoga och tantra i klassiska såväl som kontemporära former. Tova håller en unik förmåga att tala om avancerade filosofiska begrepp på ett lättförståeligt och tillgängligt vis, samt att grunda det intellektuella och abstrakta i den fysiska, påtagliga upplevelsen. Hon undervisar filosofidelen av flertalet yogalärarutbildningar i Sverige och arbetar för närvarande på sin doktorsavhandling vid Umeå Universitet.


Frequently Asked Questions


När börjar och slutar kursen?
Kursen inleds 4 februari 2022 och pågår fram t.om den 11 mars samma år. Men inspelningarna finns kvar på obegränsad tid.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
När du väl köpt kursen har du tillgång till den så länge du vill.
Vad gör jag om jag har personliga frågor?
Tova svarar med glädje på dina frågor via mail, oftast inom en dag.

Get started now!