Kashmir Shaivism- hjärtat av klassisk tantra

en fördjupningskurs i en av världens vackraste filosofiska traditioner

Har du någonsin funderar över vad den dansande formen av Shiva egentligen symboliserar? Eller om du redan vet det, vad mer det filosofiska system som frambringade den här utsökta ikonografin rymmer?

I den här kursen, som erbjuder en fördjupning i vad som har kallats Kashmir Shaivism, eller icke-dualistisk Saiva Tantra studerar vi med hjälp av några av de mest framstående och djupt transformativa texter tantrisk tradition frambringat; Shiva Sutras, Spanda Karika och Pratyabhijna Hrdaya. Texter som inte bara har en förmåga att revolutionera ditt inre och yttre liv, men som faktiskt övar betydligt större inflytande på dagens yogautövning än vad vi kanske tror.

Kursen är för dig som är nyfiken på klassisk tantra men kanske finner texterna svårförståeliga, för dig som redan studerar klassisk tantra men vill gå djupare och för dig som helt enkelt fascineras av tanken på att hela världen kan bestå av en kombination av medvetande och energi, som oupphörligen pulserar oss alla in i manifestation!

Eftersom det här är en holistisk tradition som påverkar alla delar av våra liv och som måste erfaras för att förstås, består kursen inte endast av filosofiska föreläsningar och textdokument utan riklig tid ges även åt meditation och mantra.

Du som går kursen får tillgång till:

* 8 st 40-90 minuters föreläsningar om tantrans historia och dess filosofiska begrepp. Föreläsningarna finns både som audiofil och videoinspelning och kan laddas ner.

* 4 st unika textdokument som förklarar kontexten och betydelsen av Kashmir Shaivism som filosofi och praxis.

* Initierade mantran ur traditionen.

* Guidade meditationsövningar ur traditionen.

* Ingående förståelse för texterna Shiva Sutra, Pratyabhijna Hrdaya och Spanda Karikas.

* 2 st 30 minuters bonusföreläsningar med meditationer ur texten Vijnana Bhairava Tantra, samt ett textdokument som förklarar dess ursprung och betydelse.

* Hjälp med din sadhana (dagliga utövning) genom förslag och reflektionsövningar.


Your Instructor


Tova Olsson
Tova Olsson

Tova har undervisat yoga, meditation och filosofi i Göteborg med omnejd i mer än 15 år. Hon håller en master i religionsvetenskap från Göteborgs Universitet, är vetenskapligt publicerad och specialiserad inom yoga och tantra i klassiska såväl som kontemporära former. Tova håller en unik förmåga att tala om avancerade filosofiska begrepp på ett lättförståeligt och tillgängligt vis, samt att grunda det intellektuella och abstrakta i den fysiska, påtagliga upplevelsen. Hon undervisar filosofidelen av flertalet yogalärarutbildningar i Sverige och arbetar för närvarande på sin doktorsavhandling vid Umeå Universitet.


Course CurriculumFrequently Asked Questions


När börjar och slutar kursen?
Kursen går live via zoom under våren 2021. Men allt material ligger kvar för självstudier, så att du kan ta till dig det i egen takt och repetera närhelst du behöver.
Hur länge har jag tillgång till kursen?
Du har tillgång till kursen via plattformen så länge du vill. Allt material är dessutom nedladdningsbart!
Vad gör jag om jag har personliga frågor?
Tova svarar gärna på frågor via mail, oftast inom en dag.

OSaha nāvavatu
saha nau bhunaktu
Saha vīryam karav
āvahai
Tejasvi nāvadhītamastu
Mā vidviṣāvaha

OShāntiḥ, Shāntiḥ, Shāntiḥ,

Må vi beskyddas och näras tillsammans, må vi arbeta tillsammans med stor energi! Må våra intellekt skärpas och våra studier vara effektiva. Låt där inte finns någon fientlighet mellan oss. Frid, frid, frid!

Get started now!