Filosofi För Yogalärare

en vidareutbildning för dig som vill bli skickligare på att undervisa yoga i sin helhet

Har du utbildat dig till yogalärare men inte fått med dig tillräckligt mycket filosofi för att känna dig trygg i din undervisning? Eller kanske längtar du bara efter att förkovra dig i yogisk filosofi och mytologi?

Utbildningen Filosofi för Yogalärare ger dig en djupgående förståelse för de olika filosofiska system som samtida yoga inspireras av och lär dig att se skillnad på dem, så att du kan bli enhetlig i din undervisning (om du undervisar). Den är även fullpackad med inspiration från den yogiska mytologiska världen, där du får lära känna gudar och gudinnor genom berättelser, asana, mantra och meditation.

Kursen har som mål att expandera din förståelse för yogisk tradition, samt erbjuda pedagogiska verktyg för dig som vill bli skickligare på att inkorporera filosofi och mytologi i din yogaundervisning, för att motivera, inspirera och levandegöra.

Utbildningen hålls live via zoom fyra halvdagar under hösten 2021. Inspelningarna från de tillfällena finns tillgängliga här, för deltagarna och andra som vill ta del av dem i ett senare skede. Varje undervisningstillfälle innehåller 4 timmars videomaterial som blandar filosofiska föreläsningar, mytologiskt berättande, asana, mantra, meditation och pedagogiska reflektionsövningar.

* Under det första tillfället får du lära känna Ganesha, som sitter på tröskeln till alla nya åtaganden, samt Shiva och Shakti, som koncept såväl som mytologiska karaktärer. Här får du även grundläggande kunskap om klassisk tantra (Kashmir Shaivism) och vad som skiljer den från klassisk yoga/samkhya. Du får reflektera kring vilket filosofiskt system du anser dig undervisa ifrån, om något?

* Under det andra tillfället får du lära känna Durga, Kali, Lakshmi och gudinnetraditionen i stort. Vi talar vidare om begreppen Kundalini, Shakti och tapas och fortsätter fördjupa oss i tantrisk tradition. Du får reflektera över varför du inte bör berätta myter du inte själv har en förkroppsligad förståelse för.

* Under det tredje tillfället får du lära känna Hanuman, Sita, Ram och de andra karaktärerna i eposet Ramayana. Vi reflekterar över den historiska kontext som myten uppstår i och när det är ok att göra sin egen uttolkning. Vi fördjupar oss i bhakti-traditionen och hängivelse som metod.

* Under det fjärde tillfället tar vi en närmare titt på de klassiska verken Patanjalis Yoga Sutra och Bhagavad Gita. Vi undersöker hur de, på olika vis, speglar det filosofiska systemet samkhya och reflekterar kring på vilket vis de är användbara för oss som samtida yogautövare.

Du är varmt välkommen med på den här resan, som jag hoppas kommer inspirera både din egen utövning och undervisning under många år framöver!


Your Instructor


Tova Olsson
Tova Olsson

Tova har undervisat yoga, meditation och filosofi i Göteborg med omnejd i mer än 15 år. Hon håller en master i religionsvetenskap från Göteborgs Universitet, är vetenskapligt publicerad och specialiserad inom yoga och tantra i klassiska såväl som kontemporära former. Tova håller en unik förmåga att tala om avancerade filosofiska begrepp på ett lättförståeligt och tillgängligt vis, samt att grunda det intellektuella och abstrakta i den fysiska, påtagliga upplevelsen. Hon undervisar filosofidelen av flertalet yogalärarutbildningar i Sverige och arbetar för närvarande på sin doktorsavhandling vid Umeå Universitet.


Course CurriculumFrequently Asked Questions


Hur länge har jag tillgång till kursen?
Du har tillgång till alla inspelningar så länge du vill. Allt material är dessutom nedladdningsbart, så att du kan återvända till det närhelst du vill och behöver.
Vad gör jag om jag har personliga frågor?
Du hör enkelt av dig till Tova genom plattformen. Hon svarar med glädje, ofta inom en dag.

Varmt välkommen att studera med Saraswati Studies, där du är!

Get started now!