Durga Puja och Kundalini Shakti- kraft, skönhet och visdom

en Navaratrikurs för transformation och integration

   Watch Promo

Navarathri betyder nio nätter och är namnet för en festival som varje år helgar just så många nätter till gudinnan Durga, hon vars namn betyder ungefär "när vägen blir svår att vandra". Hon som är den stora beskyddaren av de som inte kan beskydda sig själva, försvararen av rättviseprincipen. Men också vår egen inre eld, vår Kundalini Shakti, vår andliga drivkraft och vilja att vara nära det sanna, det vackra och det visa. Navarathri firas fyra ggr under året men alla populärast är firandet under hösten. Under de nio dagarna vördas Durga i tre olika former/aspekter. Som den kompromisslösa Kali- rytandet av frihet, som tillåter oss att bryta igenom stagnation och ignorans, hon som låter oss göra det stora offret. Som Lakshmi- förmågan att se livets skönhet, hon som ber oss att kultivera reciprocitet och vårda våra relationer. Och som Saraswati- hon som är den estetiska förfining, urskillningsförmåga och visdom som kommer genom regelbunden och hängiven praxis. Som en del av firandet studeras texten Devi-Mahatmya- eller gudinnans storhet, en undervisningstext som är full av myter, hymner och filosofiska diskussioner och som ligger till grund för vår kurs.

Under kursens gång kommer du att få tillgång till

* 3 st rörelseklasser med asana och mudra (30-35 min)

* 5 st föreläsningar med mytologiskt berättande (20-35 min)

* Initierade mantran

* Meditationsövningar

* Skrivet material om Devi-Mahatmya

* Poetiska texter om varje enskild gudinna

Allt för att hjälpa dig att komma i kontakt med Shakti, utifrån din nuvarande livssituation.

Ledorden transformation och integration påminner oss att våra inre processer behöver bära frukt i vårt yttre agerande, ta plats i vår vardag. Det är gudinnans gåva. En inre och yttre revolution som skänker djup mening och tillit, som installerar handlingsförmåga och driv och som överväldigar oss i sin skönhet! Varmt välkommen!


Your Instructor


Tova Olsson
Tova Olsson

Tova har undervisat yoga, meditation och filosofi i i Göteborg i mer än 15 år. Hon håller en master i religionsvetenskap från Göteborgs Universitet, specialiserad inom yoga och tantra i klassiska och samtida former. Tova besitter en unik förmåga att presentera komplicerade filosofiska idéer på ett lättillgängligt, humoristiskt och ömt vis. Hon undervisar filosofidelen på flertalet yogalärarutbildningar i Sverige, är vetenskapligt publicerad och arbetar för närvarande på sin doktorsavhandling vid Umeå Universitet.


Frequently Asked Questions


När börjar kursen och hur länge har jag tillgång till den?
Du börjar dina studier när du vill och har tillgång till onlineplattformen när du önskar. Alla delar av kursen är nedladdningsbara så att du kan återkomma till föreläsningar, texter och klasser precis när du vill.
Vad gör jag om jag har personliga frågor?
Tova finns tillgänglig under kursens gång och svarar med glädje på frågor via mail.
Behöver jag ha tidigare erfarenhet av att arbeta med Shakti eller av att studera gudinnor?
Nej, du är välkommen med all din nyfikenhet, dina tvivel och din längtan. Kursen innehåller material för alla nivåer av utövare och ger dig en praxis att återkomma till under många år, medan din förståelse och erfarenhet djupnar.
 

Vare sig du är en hängiven följare av Devi, söker förstå betydelsen av begrepp som Kundalini och Shakti eller är nyfiken på vad gudinnor har att göra med en yoga-utövning, varmt välkommen till Saraswati-Studies!

Get started now!